Εστιατόριο
Rakoumel
16 ντόπιοι το προτείνουν,
Συμβουλές από ντόπιους
Πριν από 13 χρόνια, ο Γιάννης, από την Ιεράπετρα, αποφάσισε να φέρει στο κέντρο της Αθήνας την αυθεντική κρητική παράδοση κι έτσι δημιούργησε το Ρακουμέλ. Το μενού του το έχει επιμεληθεί η μαμά του Αργυρώ, με βάση τις υπέροχες συνταγές της γιαγιάς Ζαχαρένιας, ενώ όλες οι πρώτες ύλες προέρχονται από μικρούς παραγωγούς της Κρήτης. Εκεί θα φας λαχταριστούς κολοκυθοανθούς, χοχλιούς μπουμπουριστούς, αυγά με στάκα, χοιρινή τηγανιά με μαρουβά και πετιμέζι, κοτόπουλο με φασκόμηλο και γαμοπίλαφο καθώς και άλλα, πολλά και υπέροχα πιάτα. Το φαγητό θα το συνδυάσεις με εξαιρετικό ρακόμελο και ρακή από την Κρήτη ή με την ιδιαίτερη ρακή με δίκταμο, φασκόμηλο και μέλι, και θα κλείσεις ιδανικά το γεύμα σου με σφακιανή πίτα.
Πριν από 13 χρόνια, ο Γιάννης, από την Ιεράπετρα, αποφάσισε να φέρει στο κέντρο της Αθήνας την αυθεντική κρητική παράδοση κι έτσι δημιούργησε το Ρακουμέλ. Το μενού του το έχει επιμεληθεί η μαμά του Αργυρώ, με βάση τις υπέροχες συνταγές της γιαγιάς Ζαχαρένιας, ενώ όλες οι πρώτες ύλες προέρχονται από…
When Yiannis Begnis opened Rakoumel with his mother, it was the first Cretan restaurant in Exarchia. While the atmosphere of this edgy neighbourhood has changed over time, the food here has remained consistent. One of my favourite dishes is the egg with tomato and staka, a clarified goat’s milk butter similar to ghee. The vibe at Rakoumel is also very traditional: “Our goal always was to capture the same feeling of visiting a Cretan village kafenion,” says Begnis. If you’re in Athens over a weekend, don’t miss laiki and raki, a daytime event that happens after the Exarchia weekly farmer’s market, or laiki. There’s live music and lots of shots of raki are consumed well into the afternoon, in true Cretan style.
When Yiannis Begnis opened Rakoumel with his mother, it was the first Cretan restaurant in Exarchia. While the atmosphere of this edgy neighbourhood has changed over time, the food here has remained consistent. One of my favourite dishes is the egg with tomato and staka, a clarified goat’s milk butt…
Mouthwatering authentic Cretan food, very good value for money, great service, live music on occasion
One of my favourite dishes is the egg with tomato and staka, a clarified goat’s milk butter similar to ghee. The vibe at Rakoumel is also very traditional: “Our goal always was to capture the same feeling of visiting a Cretan village kafenion,” says Begnis. If you’re in Athens over a weekend, don’t miss laiki and raki, a daytime event that happens after the Exarchia weekly farmer’s market, or laiki. There’s live music and lots of shots of raki are consumed well into the afternoon, in true Cretan style.
One of my favourite dishes is the egg with tomato and staka, a clarified goat’s milk butter similar to ghee. The vibe at Rakoumel is also very traditional: “Our goal always was to capture the same feeling of visiting a Cretan village kafenion,” says Begnis. If you’re in Athens over a weekend, don’t…
Μοναδικές δραστηριότητες κοντά σας
Οι ντόπιοι προτείνουν επίσης
Τοποθεσία
71 Emmanouil Benaki
Athina